Winkel informatie

Winkel informatie

Horsting Mengvoeders B.V.
Molenweg 10
7035CL Kilder
Nederland

Bel ons:
0314-681297

info@horstingkilder.nl

Producten

Producten

Duurzaamheid

Als bedrijf willen wij graag een duurzaam en milieubewust karakter hebben. Wij werken daar elke dag aan. Op dit moment scheiden we al verschillende afvalsoorten uit onze winkel voor een zo compleet mogelijk recyclingsproces. Deze afvalsoorten zijn papier, plastic, wikkelfolie, batterijen, hout, oud ijzer en overig afval.

Wij hebben een inzamelpunt waar landbouwfolie (kuilplastic) kan worden ingeleverd. Daarnaast kan wikkelfolie in een wikkelfolie-inzamelzak bij ons worden ingeleverd.

Lege batterijen kunnen bij ons in een inzamelbak worden ingeleverd. Wij bieden inzamelzakken voor het plastic huisvuil (PMD) gratis aan.

Bedrijf

Naast afvalverwerking zijn wij ook druk met het verduurzamen van ons bedrijfspand. Om zo veel mogelijk energie te besparen hebben wij in 2017 alle TL-buizen in ons pand vervangen voor energiezuinige LED buizen. Daarnaast maken wij op verschillende afdelingen gebruik van een loopschakelaar. Op deze manier wordt er niet onnodig energie verbruikt. Begin 2019 zijn er 190 zonnepanelen op het pand geplaatst om volledig onafhankelijk te worden van het stroomnet.

Producten

Ook bij de producten die wij verkopen denken wij na over de gevolgen die het kan hebben op het milieu. Zo verkopen wij verschillende bestrijdings- en bemestingsproducten van het bedrijf ECOstyle. Dit bedrijf levert alleen producten op basis van natuurlijke grondstoffen. Onze werknemers krijgen uitleg over de voordelen die de producten met een duurzaam karakter hebben ten opzichte van een anorganisch samengesteld product. Deze kennis vinden wij belangrijk om een goed advies te kunnen geven, bijvoorbeeld bij het bemesten van uw tuin.

Wij stimuleren met ons assortiment ook het "backyard"-systeem waarbij zoveel mogelijk voedsel zelf kan worden geproduceerd in uw eigen tuin. Door dit systeem wordt men bewuster van de voeding die ze tot zich nemen. 

Onze houtleverancier levert uitsluitend duurzaam geproduceerd FSC hout. Dit betekent dat het hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. De houtleverancier levert ons ook verduurzaamd hout. Deze soorten, Celfix en Creo-Lux, beschermen het hout tegen aantasting van weersinvloeden, micro organismen en insecten om op die manier de levensduur van het hout te verlengen. Deze verduurzamingsmiddelen zijn KOMO gecertificeerd, dit houdt in dat ze uitsluitend bestaan uit Nederland en EU toegestane stoffen.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij bezig blijven met het verduurzamen van onze winkel en onze "voetafdruk" die we achterlaten op de aarde. Heeft u suggesties of vragen over het duurzame karakter van onze winkel dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt hier contact met ons opnemen.