Winkel informatie

Winkel informatie

Horsting Mengvoeders B.V.
Molenweg 10
7035CL Kilder
Nederland

Bel ons:
0314-681297

info@horstingkilder.nl

Producten

Producten

Het 7-Stappenplan van ECOstyle

Volg je het 7-stappenplan dan ben je zo goed als zeker van een gezond en groen gazon. Het kost je maar een dag per seizoen.

Stap 1: verwijder het mos (verticuteren)

Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijder je niet alleen mos, je haalt ook de viltlaag weg en je belucht de bodem. Dit zorgt voor een rijk bodemleven en dat je gras goed groeit.

Stap 2: inzaaien kale plekken van je gras

Als je mos en vilt verwijdert, kunnen kale plekken ontstaan. Deze herstel je met inzaaien van nieuw graszaad. 

Stap 3: kalk strooien voor een goede bodem

Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik ECOstyle AZ-Kalk, omdat dit sporenelementen en bacteriën bevat voor een betere bodemstructuur en de juiste opname van voeding.

Stap 4: bemesten voor gezonde groei

Bemest je gazon met een organische meststof om zogenaamde ‘verbranding’ te voorkomen. De organische mest Gazon-AZ stimuleert bovendien het bodemleven en een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat.

Stap 5: wekelijks maaien

Maaien is nu het enige dat je hoeft te doen. Stel je grasmaaier op de juiste hoogte in: siergazon 3 cm en speelgazon 4 cm. De maaihoogte staat meestal op je grasmaaier aangegeven.

Stap 6: Opnieuw bemesten houdt je gazon sterk

De tweede bemesting is om twee redenen belangrijk. Met Gazon-AZ krijgt je gazon voldoende voeding voor een mooie groene kleur in de zomer en om de herfst en winter sterk in te gaan. En mos krijgt veel minder de kans.

Stap 7: afstrooien bescherming voor de winter

Na de laatste maaibeurt strooi je met gazongrond. Het gras is zo veel beter bestand tegen vorst. Het zorgt voor een luchtige toplaag en geeft vilt- en mosvorming minder kans.

Bron: Ecostyle.nl