Winkel informatie

Winkel informatie

Horsting Mengvoeders B.V.
Molenweg 10
7035CL Kilder
Nederland

Bel ons:
0314-681297

info@horstingkilder.nl

Producten

Producten

Wij zijn voorstander van het 'backyard'-systeem. Dit systeem houdt in dat eigen voedsel in de eigen tuin wordt gekweekt. Dit is duurzaam en verantwoord op meerdere vlakken, allereerst is het goed om te weten wat je eet en waar het eten vandaan komt. Daarnaast hoeven de producten niet getransporteerd te worden naar de supermarkt, en daarna uiteindelijk naar uw bord. Naast de voordelen dat het systeem met zich meebrengt is het ook heel erg leuk om eigen groenten in uw eigen tuin te kweken. 

We bieden in onze winkel meerdere producten die verantwoord tuinieren mogelijk maakt: 

- Kweekbakken; Wij verkopen verschillende soorten kweekbakken om het maximale uit uw tuinzaden te halen, zo kunnen de zaden in een juist klimaat en beschermde omgeving kiemen en groeien. 

- Makkelijke Moestuin assortiment; Makkelijke Moestuin is gespecialiseerd in het makkelijk maken om groenten in een kleine groentetuin te verbouwen. Zie daarvoor ook de site van makkelijke moestuin.

- Eifelgold / lavameel; Lavameel is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit oude lavavelden. Dit zand bevat veel mineralen, wij zijn ervan overtuigd dat groenten die meer mineralen bevatten (denk aan bijvoorbeeld: koper, zink, chroom, kobalt, selenium etc.) gezonder zijn en ziekteherstel kunnen bevorderen. Wij verkopen Eifelgold in zakken van 20 kg en Lavameel in big bags.

- Groentezaden; Wij verkopen rond de 150 verschillende groentezaden en ongeveer 30 kruidenzaden. Er is dus altijd iets te vinden wat u schikt. De verschillende zaai- en oogstmaanden staan op de zakjes vermeld. 

- Organische meststoffen; Voor een goede oogst hebben wij verschillende meststoffen op voorraad. Naast koemestkorrels hebben wij ook kippenmest.

- Bio moestuingrond; Deze organische grond is uitermate geschikt voor het planten van de meest voorkomende groenten, kruiden en fruitsoorten. Daarnaast is het ook geschikt als bodemverbeteraar. De natuurlijke compost die in de grond verwerkt is zorgt voor een actief bodemleven. 

Het is dus belangrijk dat de grond goed is, er genoeg mineralen in de bodem zitten en dat er genoeg voeding in de grond zit. Ons personeel helpt u graag om van uw tuin een optimale groentetuin te maken.